dimecres, 27 de març del 2013

Llista de correu

Hem creat una llista de distribució amb l'objectiu de ser un instrument per la comunicació entre veïns i veïnes de Can Servitge, tothom qui vulgui s'hi pot apuntar, només cal que ens envieu les vostres dades, nom i cognoms, DNI i adreça de correu electrònic al correu de l'associació:
L'adreça de l'associació també servirà per donar-se de baixa de la llista, només cal que ens ho notifiqueu i us donarem de baixa el més aviat possible.

La llista també s'utilitzarà per informar de notícies d'interès per part de la junta directiva de l'associació de veïns i veïnes.

Què és una llista de correu electrònic?

És un conjunt d'adreces electròniques accessibles des d'una sola adreça. Així quan enviem un missatge, aquest es reenvia automàticament a totes les adreces de la llista.

Si s'apunten al grup, podria passar que en algun moment els e-mails de la llista no arribin a la safata d'entrada perquè vagin directament al correu brossa, per solucionar-ho afegir l'adreça del grup als vostres contactes.

És important no utilitzar aquesta adreça per enviar correus en cadena, i si es reenvia algun missatge a més gent, no surti l'e-mail del grup per evitar que sigui interceptat per empreses de publicitat i comencem a rebre correu escombraria.

Sempre que es vulgui enviar o respondre un missatge al grup, cal afegir l'adreça del grup al destinatari, perquè si es fa "respondre", només arribarà a la persona que ha escrit el missatge original.

Per últim, s'ha de fer un bon ús d'aquesta eina de comunicació evitant enviar publicitat i mantenir l'educació i respecte amb la resta de veïns.


Vallformosa

Lloc ocupat pels pobladors de la Marca. Ara és el territori que va des de Servitge fins a Rajadell, al terme de Rajadell, a la comarca del Bages.

Era una zona boscosa, bàsicament formada per alzines, feréstega i perillosa perquè no estava sota la protecció de cap senyor. Els colons que al segle X hi van arribar per poblar la zona van haver de fer una feina molt dura per convertir una zona verge i inhòspita en un territori de conreu i pastura. Primer calia tallar arbres, arrencar-ne les soques, desbrossar les garrigues, rompre la terra i construir-hi feixes, i tot això fer-ho amb estris i materials molt rudimentaris. Després ja podien sembrar, i si els desastres naturals i els assalts dels uns i dels altres no ho impedien, arribava l'hora de la collita. La feina va donar fruit, fins al punt que, l'any 977, el comte Borrell II els va disputar la propietat d'aquelles terres.

* Extret de la série de TV3 Històries de Catalunya
 

Disseny: voliac