dimarts, 25 de març del 2014

II Mostra de Productes de la Terra

La II Mostra de productes de la Terra que organitza l'Ajuntament i la Comissió de Turisme de Rajadell es farà el proper diumenge dia 6 d'abril de les 9:00 del matí fins a les 15:00h, al nucli antic.

Enguany la mostra anirà dedicada als productes de la vinya i la continuïtat del safrà, ja que ens trobem en una àrea tradicionalment productora de vins.

Per això s'han organitzat  un seguit d'actes per tal que xics i grans passin un bon matí de diumenge. Hi haurà cata de vins de Collbaix, tast de vins catalans, xerrades, actuacions de l'Esclat Gospel Singuers, actuació dels Bastoners de Rajadell, dels Ministrers de l'Aixada, exhibicions de falcons i àligues, degustacions, concurs de cuina, passejades amb ponis, un taller d'horticultura entre d'altres activitats.
A més també hi hauran diverses parades amb venta de productes de proximitat repartides pel poble.

Un any més hi haurà el concurs de cuina amb productes de la vinya.



Més informació

Vallformosa

Lloc ocupat pels pobladors de la Marca. Ara és el territori que va des de Servitge fins a Rajadell, al terme de Rajadell, a la comarca del Bages.

Era una zona boscosa, bàsicament formada per alzines, feréstega i perillosa perquè no estava sota la protecció de cap senyor. Els colons que al segle X hi van arribar per poblar la zona van haver de fer una feina molt dura per convertir una zona verge i inhòspita en un territori de conreu i pastura. Primer calia tallar arbres, arrencar-ne les soques, desbrossar les garrigues, rompre la terra i construir-hi feixes, i tot això fer-ho amb estris i materials molt rudimentaris. Després ja podien sembrar, i si els desastres naturals i els assalts dels uns i dels altres no ho impedien, arribava l'hora de la collita. La feina va donar fruit, fins al punt que, l'any 977, el comte Borrell II els va disputar la propietat d'aquelles terres.

* Extret de la série de TV3 Històries de Catalunya
 

Disseny: voliac