dilluns, 13 d’abril del 2015

III Mostra de productes de la Terra

El diumenge 26 d'abril de 9:00 a 15:00h, al Nucli Antic de Rajadell es celebrarà la III Mostra de productes de la Terra, enguany dedicada a l'oli d'oliva amb continuïtat del safrà.

Podeu veure el programa amb totes les activitats en format PDF.






També s'ha convocat un concurs de fotografia amb les següents bases:
Bases concurs fotografia III Mostra de Productes de Rajadell

1.‐ Objectiu
El concurs fotogràfic de la III Mostra de Productes de la Terra, organitzat per la Comissió de Turisme de Rajadell, consisteix en la presentació de fotografies que visualitzin la bellesa que ens proporciona la temàtica de l’oli.

2.‐ Termini
El termini del concurs és el dia de la fira, 26 d’Abril, a les 13.30h.

3.‐ Forma de participació
Per participar s’haurà de portar, el mateix dia de la fira,  un màxim d’una fotografia per persona, a la parada de l’oficina de turisme‐  punt informació, situada a la plaça de l’església.
També ens la poden portar a les oficines  de l’Ajuntament com a molt tard el dia 24 d’abril a les 14:00h

4.‐ Característiques de les fotografies
El tema de les imatges és lliure, però ha d’estar relacionat amb la temàtica de l’oli i feta pel participant. Ha de tenir unes mides de 13 x 18 cm.

5.‐ Premis
Primer, segon i tercer premi infantil.
Primer premi adult: Una olivera bonsai, 1 litre oli del molí  de l’oli i 1 litre oli del Celler el Molí de Monistrolet.
Segon premi adult: ½ oli del molí de l’oli i ½ oli del Celler de Monistrolet.
Tercer premi adult: ¼ oli del molí de l’oli i ¼ oli del Celler de Monistrolet.

US ANIMEM A PARTICIPAR‐HI !

Vallformosa

Lloc ocupat pels pobladors de la Marca. Ara és el territori que va des de Servitge fins a Rajadell, al terme de Rajadell, a la comarca del Bages.

Era una zona boscosa, bàsicament formada per alzines, feréstega i perillosa perquè no estava sota la protecció de cap senyor. Els colons que al segle X hi van arribar per poblar la zona van haver de fer una feina molt dura per convertir una zona verge i inhòspita en un territori de conreu i pastura. Primer calia tallar arbres, arrencar-ne les soques, desbrossar les garrigues, rompre la terra i construir-hi feixes, i tot això fer-ho amb estris i materials molt rudimentaris. Després ja podien sembrar, i si els desastres naturals i els assalts dels uns i dels altres no ho impedien, arribava l'hora de la collita. La feina va donar fruit, fins al punt que, l'any 977, el comte Borrell II els va disputar la propietat d'aquelles terres.

* Extret de la série de TV3 Històries de Catalunya
 

Disseny: voliac